If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не са 0. На моите не играят. Значи поне много на 1
Най-вероятно твойто клатене няма нищо общо с дискутирания проблем присъщ основно за модели от '98, '99 и то 2.0TS, пак си недоразбрал и недочел, трябваше мен да цитираш.
Най-вероятно твойто клатене няма нищо общо с дискутирания проблем присъщ основно за модели от '98, '99 и то 2.0TS, пак си недоразбрал и недочел, трябваше мен да цитираш.
Интересни хора. Склонни са да дадат 1000+++ лева за смяна на принципа проба-грешка и да им седи проблема отколкото да дадат 200лв + за гориво и решаване на проблема. Наистина не разбирам Аз лично в момента в който някой ми потърди, че има 100% оправия на проблема, паля колата и отивам. За сега само ОЕМ твърди, че е намерил решение, ама аз отзиви от колеги ходели при него не съм чел, не изключвам и варианта доволните от ОЕМ въобще да си нямат и представа за този форум.
Как да има като всички форумни коли от региона на 99% са дизели. Бензинките с този проблем са малко и момчетата не пишат по форума. Ела, ще ти дам да покараш моята която е 97-ма 1.8 тс от първите и проблемни серии. Ако заклати и за момент ще те черпя каквото кажеш.
Само за протокола: аз не агитирам доволните си клиента да влизат във форума и задължително да ме похвалят колко съм велик, както иначе не ни е чужда тази практика тук
Аз ви предлагам помощ, вие си правите сметката. Който не му се дават пари си свиква с проблема и това е. Имал съм и такива случаи. Предлагам варианта, даже му го демонстрирам, клиента го вижда, че всичко е на ред и ми казва... "нека върнем оригиналното състояние, че сега не ми се дават пари". Та като не ви се дават пари какво се оплаквате? Решението не е просто и няма да се оправи докато не смените половината мотор или просто не се коригират отклоненията софтуерно
Тази тема за клатещите обороти е дискутирана многократно.
Още в първите си постове преди години предполагах, че проблема е в софтуеара, но тогава колегата ОЕМ не беше съгласен, сега виждам, че има градация в мнението му.
Последно сега къде е пробелама?
В софта или не, и аджеба що се получава?
Щото едно време като е била нова, все пак не ги е клатила? Какво се променя с времето толкова?
П.П: Пак почна да ги клати при мене, малко е, ама ги поклаща (в диапазона 1000-1200) ... май пак ще го откача тоя пин
Мога единствено да потвърдя, че ако всичко по мотора е на ред системата ще работи правилно. Когато има леки отклонения проблемите започват. За това следващите версии на моторния блок след 99-та година са със съвсем различен алгоритъм при управлението на дросела. Софтуерня блок който поддържа празния ход няма нищо общо с този който е при твоята кола. Просто вече е по-добре измислен. За старите версии обаче няма оригинален ъпдейт от фиат. Просто защото и те също работят добре с изправни части по-мотора.
Искаш да кажеш, че в моят случай проблема не може да е от софтуеъра? Така като се замисля остана да сменя двигателя с надежда, че ще спре да клати защото само той остана.
Значи е за боклука италианската кошница! Това е най-бъгавият автомобил който съм карал или притежавал в живота си. Ако италианското правителство спре да финансира ФИАТ и Алфа Ромео ще изчезне картата на автомобилите.
Значи е за боклука италианската кошница! Това е най-бъгавият автомобил който съм карал или притежавал в живота си. Ако италианското правителство спре да финансира ФИАТ и Алфа Ромео ще изчезне картата на автомобилите.
Снощи открих темата за този пин 15 едва дочаках сутринта да го резна 7 години мъка заради едно кабелче.Хиляди благодарности на колегата който го е открил. Сега ако има нещо и за сутрешното палене втори като него няма да има.
Comment